Sezona 2016

Nea Vrasna

Vila Vangelis

nea vrasna cenovnik 1

nea vrasna cenovnik 2

Podnožje planine Kerdilia leži novonastalo turističko naselje Nea Vrasna. Prema legendi vojskovođe Vrasidasa koji je ovde osnovao logor pre čuvenog boja sa Atinjanima kod Amfipolisa. Nekoliko ostataka utvrđenja u regiji svedoče o značaju ovog područja na trasi velikog puta Via Egnatija.

Današnje letovalište se nalazi na oko 70km od Soluna i Kavale. Između Asprovalte (500m) i Stavrosa (6km) sa kojima je povezana širokom plažom koja je nagrađivana plavom zastavom Evropske unije i Mediterana, kao i predivnim popločanim i uređenim šetalištem uz sam zaliv. Nea Vrasna amfitreralno „gleda“ na Egejsko more, a zaliv Strimonikos joj je kao na dlanu. Sama Nea Vrasna, iako nije veliko mesto, prostire se na dužini od oko 2 km i ima uređeno šetalište, mnoštvo restorana i kafića, zelenih površina, fontana i sadržaja za decu. Uglavnom, sve je okrenuto porodičnom odmoru. Ovu oblast čini posebnom blizina Uranopolisa, planine Atos, antičkog grada Stagire, pećine Alistratis, kao i drugim atraktivnim lokacijama regije Svetog Đorđa. Nea Vrasna ne zaostaje u ponudi smeštaja za susednim letovalištima Stavros i Asprovalta.

Vila Vangelis se nalazi na oko 50 m od same plaže, koja je za ovaj predeo Grčke neobićčajno široka, a prepoznatljiva je kao veoma uredna i čista plaža. Na samoj plaži nalazi se mnoštvo kafića i restorana u kojima uz naručeno piće dobijate besplatnu ležaljku i suncobran. Vila „Vangelis“ raspoloaže sa dvokrevetnim, trokrevetnim i trokrevetnim studijima sa pomoćnim ležajem, od kojih većina ima pogled na more. Svaki studio, pored ležaja, sadrži čajnu kuhinju sa posuđem, kupatilo, terasu i klima uređaj. Obzirom da je vila blizu plaže preporučujemo je za porodični odmor, a svi oni koji žele aktivni odmor mogu ga pronaći u mnoštvo kafića, restorana i mnogim fakultativnim izletima koji su u ponudi. U neposrednoj blizini vile Vangelis nalazi se supermarket, kao i svi neophodni sadržaji za svakodnevni život i odmor. U okviru vile Vangelis postoji Rent -A -Car servis, čime vaš aktivni odmor može biti još zanimljiviji.

Autoprevoz-znak