Bijeljina – Etno selo Stanišići

Etno Selo “Stanišići” osnovano je 2003. godine, zahvaljujući inspiraciji Borisa Stanišića. Više od nekoliko godina on je putovao po srpskim selima srednje Bosne u potrazi za starim kućama i predmetima, koji će sačuvati predstavu o jednom vremenu i kulturi življenja sa kraja 19. i početka 20. vijeka. Rezultat je autentično planinsko selo u sred semberske ravnice. U selu se danas izdvajaju dvije cjeline. Jedna prikazuje svetovni život i izgrađena je od drveta. Čine je drvene kuće – brvnare sa pokućstvom koje im je vijekovima pripadalo. Kuće povezuju popločane kamene staze, a u centru sela su dva jezera. Druga cjelina je duhovnog karaktera i predstavljena je srednjevjekovnom arhitekturom građenom u kamenu, koja je u stvari skup replika istorijskog i religijskog značaja.

PROGRAM PUTOVANJA:   

U sklopu Etno sela“Stanišići“ je hotel „Pirg“.Hotel je replika kule sa Svete Gore,odnosno replika pirga Svetog Save.Njegova kamena spoljašnjost oduzima dah,a prefinjena unutrašnjost pruža pravi užitak.

Polazak je Iz Kikinde sa autobuske stanice u 07,00 h. Putuje se preko Zrenjanina i  Novog Sada  do Iriskog Venca ( kraca pauza za odmor).Nastavak putovanja preko Rume  do Etno sela Stanisici..Dolazak oko 12,00 h. Slobodno vreme za šetnju i razgledanje po Etno selu do 16,00 h. U 16,00 h ručak uz muziku u motelu „Zoka“  u banji Dvorovi. Polazak za Kikindu oko 18,00 h. Dolazak u Kikindu do 24,00 h.

CENA ARANŽMANA JE:  2600,00 dinara po osobi

PLAĆANJE U DVE MESEČNE RATE

ARANŽMAN OBUHVATA:

-Prevoz na datoj relaciji,ručak i muzika u motelu Zoka

-Troškove organizacije i realizacije puta

Autoprevoz znak