Vrnjačka banja

Istorija korišcenja vrnjackih mineralnih voda seže u duboku prošlost, u vreme kada su ove prostore naseljavali keltski Skordisci. Posle rimskog osvajanja Balkana u poslednjim vekovima stare ere i nekoliko vekova nove ere mineralne vode su korišcene za pice i kupanje, o cemu svedoci pronadeni rimski izvor prilikom kaptaže vrnjacke tople mineralne vode 1924. godine i mnoštvo novcica sa likovima rimskih imperatora. Vrlo je verovatno da se u srednjem veku za lekovitost vrnjackih voda znali i novonaseljeni Sloveni. Posle turskog osvajanja Balkana gotovo da nema podataka da su vrnjacke mineralne vode bile u upotrebi, izuzev u nekoliko nepouzdanih legendi koje govore o tome da su krajem svoje vladavine Turci ipak znali za lekovitost vode i da su ih kao takve koristili.

Hotel BREZA

Hotel BREZA je jedan od najatraktivnijih hotelsko-ugostiteljskih objekata u Srbiji. Nalazi se u našoj najvećoj i najpopularnijoj banji, kraljici srpskog turizma, tradicionalno najprivlačnijem turističkom centru za odmor i rekreaciju, Vrnjačkoj Banji.

Projektovan po najvišim standardima modernog hotelijerstva, hotel je za 37 godina postojanja ugostio više od 600.000 gostiju koji su ostvarili 2.850.000 noćenja.

BREZA je najtraženiji i najpopularniji banjski objekat – u proleće u mirisu lipa uživaju učesnici mnogobrojnih skupova: kongresa, simpozijuma, radničko sportskih igara, u vrele letnje dane je idealno mesto za porodične godišnje odmore obogaćene raznovrsnim kulturno-zabavnim programima, topli jesenji dani privlače učesnike novih kongresa, festivala, seminara i sportskih susreta, Novogodišnji termini su uvek ranije prodati, a u vreme zimskog raspusta žičara na obližnjem Goču je spremna za nove goste i mnogobrojnu decu.

Rešenjem Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja hotel je kategorisan sa tri zvezdice.

Hotel BREZA se nalazi u najužem centru Vrnjačke Banje, okružen cvetnim alejama i zelenim parkovskim površinama, u neposrednoj blizini nadaleko poznatih termomineralnih izvora, za čija su svojstva znali još stari Rimljani.

Zanimljivostu u neposrednoj blizini hotela – Zamak kulture (300m), četiri termomineralna izvora (200-500m), Rimski izvor iz II veka (300m), tenisko igralište (200m), tržni centar (300m), otvoreni olimpijski bazen (300m).

Vrnjačka Banja se nalazi na svega 230km jugozapadno od Beograda sa kojim je povezana dobrim saobraćajnicama – autoput E5 Beograd-Kruševac i regionalni Kruševac-Vrnjačka Banja. Bliži aerodromi su u Nišu (130km) i Beogradu (230km).

Hotel Fontana

Hotel Fontana je prvi moderni hotel visoke kategorije u Vrnjačkoj Banji, sagrađen davne 1965.godine. Hotel Fontana je 1975. godine je dograđivan i adaptiran, da bi pružio potreban komfor savermenom gostu. Nalazi se u centru Vrnjačke Banje na samo par koraka od čuvenog Vrnjačkog Vrapca. Kapacitet hotela Fontana je 450 ležaja, postoje renovirane, nerenovirane sobe i apartmani, kao i sopstveni parking prostor za gotste sa automobilom.
Hotel poseduje renovirane sobe i renovirane apartmane, a takodje ima i sobe koje očekuje adaptacija.

Glavna restoranska sala hotela Fontane maksimalnog kapaciteta 450 mesta, pogodna je za organizovanje svih vrsta proslava, porodičnih svečanosti i zabava, kao i promocija. Takođe je pogodna za radne sastanke, manje seminare i poslovne skupove kojih u Vrnjačkoj Banji ima vrlo često.Aperitiv bar se nalazi u holu recepcije hotela Fontane, pruža mogućnosti osveženja tokom čitavog dana uz sve vrste toplih i hladnih napitaka.

Autoprevoz znak